• تماس با ما: 01152221462
  • Info@hcch.ir

مراقب خوردن زولبیا و بامیه باشید

 

 

زولبیا و بامیه از انواع شیرینی هایی است که در ماه مبارک رمضان بسیار زیاد مصرف می شود. شاید بتوان گفت که بعد از خرما، مهمترین شیرینی افطار و سحر روزه داران است.

بهتر است زولبیا و بامیه از شیرینی فروشی های دارای مجوز بهداشتی تهیه شود، چرا که برخی اماکن تهیه زولبیا و بامیه از روغن جامد، نیمه سوخته و رنگ های غیر مجاز استفاده می کنند که تهدید کننده سلامت افراد است.

مقدار مصرف زولبیا و بامیه باید محدود و در حد رفع نیاز ذائقه فرد باشد نه رفع نیاز وعده غذایی، مصرف زیاد آن در وعده افطار باعث افزایش قند و چربی خون شده و تعادل چربی های بدن را خنثی می کند و از سویی باعث افزایش فشار خون، چربی های بدن، بیماری های قلبی و عروقی می شود.

بهتر است به جای تامین قند بدن در طول روزه داری، از غلات (نان و برنج) استفاده کنیم و از خوردن خوراکی های چرب و شیرین مثل حلوا، زولبیا، بامیه، گز و سوهان پرهیز شود.

خرداد 23 1396

توصیه های غذایی برای روزه داران

توصیه های غذایی برای روزه داران

- آب جوش، شیر گرم، خرما و یک آش یا سوپ خیلی سبک می تواند یک وعده افطاری مناسب باشد. به فاصله نیم ساعت پس از افطار هم می توان یک شام مختصر و سبک صرف کرد.

- در وعده سحری حداکثر نوشیدن ۲ لیوان آب مجاز است. نوشیدن آب بیشتر باعث کاهش تشنگی در طول روز نمی شود و تنها سوءهاضمه و دل درد به دنبال دارد.

- می توان از خوراکی های فیبردار همچون کاهو، سبزی و خوردن میوه هایی مثل خیار و سیب با پوست استفاده کرد که هم مقداری از آب مورد نیاز بدن را تامین می کنند و هم به دلیل اینکه فیبر دارند و باعث تعادل آب بدن در طول روز می شود.

- بین شام تا سحر هم می توان به تدریج آب، میوه و آب میوه مصرف کرد.

- کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند در هنگام سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط و میل کنند. همچنین موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل بنوشند.

- سعی کنید یک ساعت پس از سحری بخوابید.

- سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت، همچون خورشت کدو، خورشت آلو یا خورشت بامیه استفاده شود.

- سعی کنید روزه خودتان را با خرما و یک استکان آب گرم افطار کنید.

 

فاطمه صادقی کارشناس تغذیه شبکه بهداشت چالوس

خرداد 23 1396